Iras Borsjtj (vegan eller inte…)
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 port
  • 2 dl cashewnötter, blötlagda över natten eller minst 8 timmar vatten så att det precis täcker nötterna
  • 1 msk citronsaft eller efter smak
  • 500 g ekologiskt nötkött (grytkött), skurna i grytbitar (kan uteslutas eller ersättas av lamm)
  • Blandade grönsaker och rotfrukter till buljong skurna i stora bitar. Jag använde rot och stam från ett kålhuvud, 2 morötter, 2 gula lökar, 3 vitlöksklyftor, 1 paprikastammar, 2 palsternackor 1 msk ghee, smör eller smakfri kokosolja
  • 1,2 l vatten
  • 8 st svartpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 2-3 tsk salt
  • 3 msk olivolja eller ghee
  • 300 g fint strimlad vitkål
  • 200 g morötter, grovt rivna
  • 300 g rödbetor, skalade och grovt rivna
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk torkad dill

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.