Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Värm vispgrädden i en kastrull tills första "kokbubblan" kommer upp, ställ av kastrullen ifrån plattan och lägg i kaffechokladen och låt den smälta
Häll bort vattnet och tillsätt farinsocker (eller sockerlag) i botten av glaset. Så här gör du 10 minuter Värm glaset med hett vatten (kaffe kyls annars snabbt om glaset är kallt). Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 324 10 cl whiskey (irländsk). 4-6 tsk farinsocker (eller 2 cl farinsockerlag)
Blanda farinsocker och whiskey i ett högt glas (gärna ett lite rejälareglas som tål värme). Pudra kaffefiltret lätt med kanel eller kardemumma, det ger kaffet en extra liten tvist
Såhär på lördagkväll kanske jag kan fresta er med en klassisk drink, nämligen irishcoffee. Inget som jag gillar då jag varken tycker om kaffe eller wiskey, men Lars älskar dom
Kladdkaka med lakrits LCHF. Ulrikas cheesecake i glas. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Häll farinsocker och whiskey i ett högt, värmetåligt glas på fot. Blanda tills sockret löses upp. Häll över hett, starkt bryggkaffe tills ca 1 cm återstår av glaskanten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.