Det här är litet klurigt att få till och som ni ser är min omelett inte perfekt. olja till stekning. Ta rullen ur stekpannan och använd t ex en bambumatta eller handduk för att forma till rullen så den får en lite mer rektangulär form
Receptet är som klippt och skuret för de japanska dumplings (gyoza), men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Alternativ till det vinet skulle vara en Riesling från Alsace, som också passar utmärkt till rätten. Tillsätt hackad röd peppar, delade tomater, kräftskal, vin samt vatten så det precis täcker
Dels passar det årstiden väldigt bra (visserligen är det ju vårvärme mesta delen av tiden, men ändå. Ta upp degen och arbeta samman den lätt, tryck ut degen i braspannan och täck över
Efter att ha cyklat den dryga kilometern hem till dottern, lämnat av varorna och sedan cyklat samma sträcka tillbaka hem igen så var jag ganska blöt och kall, men jag var ändå glad över att veta att min älskade unge hade fått lite välbehövlig medicin och bra näring (hon var mycket tacksam)
Det funkade riktigt bra att värma den sedan, så riktigt bra lunchlåderecept skulle jag säga. men det gjorde inte så mycket att de åt som små möss för då kunde vi frysa in resten och ta upp vid ett annat tillfälle
Ja tack, jag tar en till. Rör tills allt är ordentligt blandat och födela därefter smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. tillbehör 250 g vetemjöl 3 tsk bakpulver 200 g riven ost (gärna cheddar) en nypa salt 4 ägg 1 burk kesella Gör såhär. Rör tills allt är ordentligt blandat och födela därefter smeten i 12 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt
Mixa soppan med stavmixer eller i blender (i omgångar i sådana fall, jag brukar mixa med mindre vätska och sedan tillsätta så mycket buljong till mixet som jag vill ha i slutändan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.