Isterband i ugn med klyftpotatis och krämig kålsallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg fast potatis
  • salt, lökpulver
  • 5 cm purjolök
  • 1/2 rödlök
  • 4 isterband
  • 4-8 msk bostongurka
  • torkad dill
  • 1300 g vitkål
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, peppar, persillade, lökpulver
  • 1 Isterband i ugn med klyftpotatis:
  • 1 Krämig kålsallad:Gnugga potatisarna rena och skär dem till klyftor. Fördela ut dem i en ugnssäker form och krydda med salt och lökpulver. Ställ in i 20 minuter i 200°C på varmluft eller 225°C på över- och undervärme.Strimla purjolök och hacka rödlöken. Skär en skåra i varje isterband och fördela ut dem i formen med potatis. Fördela ut röd lök, purjolök och bostongurka i skårorna på korven. Ställ in i ytterligare 15 minuter. Strössla dill över korven innan servering.Strimla vitkålen. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i vitkålen. Låt sjuda i 2 minuter. Slå av kålen i ett durkslag och spola med kallt vatten. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Blanda kålen med creme fraiche och kryddor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.