Italienskmaräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Men den senaste tiden så har jag istället börja använda mig av en italienskmaräng smörkräm. När jag gör tårtor så brukar jag oftast spackla mina tårtor med fransk maräng smörkräm (recept här)
Italienskmaräng är gott att ha till mycket - till pajer, glassbomber, desserter och andra bakverk. Här har jag använt marängen till desserten Rabarberdessert i glas
Vispa till marängen svalnat. Lägg marängen i en sprits med valfri tyll och spritsa på chokladpajen. Bränn av marängen med en brännare och servera pajen
Italienskmaräng. Har tidigare snappat upp att det är viktigt att ha rumsvarma ägg för att kylda kan öka risken att de skär sig, men nu läste jag att det bästa marängerna skapas med äggvitor som fått ligga i en skål utan att vara täckta i kylskåp i någon dag för att vätskan ska avdunsta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.