1 paket
fetaost (jag köper alltid den riktiga som gjord på getmjölk)
8-10 soltorkade
tomater (använd aldrig de soltorkade tomater som ligger i solrosoljan! Bättre med torkade på påsen eller som ligger i vatten! Solrosoljan i de burkarna är ofta av dåligt kvalitet och överhuvudtaget är inte bra då den kan få igång inflammatoriska processer i kroppen!). Tänk bara på att Du måste blötlägga de torra soltorkade tomater (om Du köper dessa bara i en påse) innan Du ska tillsätta de i marinad!
1, 5 dl
olovolja
1 dl
balsamvinäger (välj sådan utan tillsatt socker, Du kan också beställa vinäger från LCHFbutiken
1 msk
hackad chili (fryst från Findus)
3. Strimla
de eventuellt blötlagda soltorkade tomater
Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt med marineradfläskfilé och en grön örtsås. Här syns fläskfilén och en couscoussallad med halloumi och söta nektariner
Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. 600 g fläskfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Snitta filén längs med (men inte helt igenom) och banka ut den med en köttklubba
Putsa fläskfilén och skär den i 4 lika stora bitar. Lägg 1 fläskfilérulle ovanpå varje och strö några oliver runtom. 600 g fläskfilé. 7 st marinerade soltorkade tomater
De här supersmaskiga marinerade bönorna är enkla att göra och passar till det mesta. 1 - 1 ½ tsk italiensk salladskrydda. 1 - 1 ½ tsk italiensk salladskrydda
Putsa fläskfilén och skär den i 4 lika stora bitar. Stek fläskfilén mitt i ugnen ca 30 minuter. Lägg 1 fläskfilérulle ovanpå varje och strö några oliver runtom. 600 g fläskfilé. 7 st marinerade soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.