Den här linssoppan, med vitkål ochapelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Smaka av med salt och svartpeppar. Den här veckan drar igång med en mumsig, färgglad, morotssoppa. Jag tycker att mixade morotssoppor ibland kan bli en aning för söta, men i den här soppan balanseras morotssötman upp perfekt av syrligheten från den pressade apelsinenoch crème fraichen
8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Smaka av med saft från en apelsinoch salt och peppar. Garnera med riven morot eller apelsinskal. Bryn i chilipulveroch olivolja i några minuter och häll sedan på buljongen
Blanda pasta, vitkål, morot ochapelsin. Skala apelsinenmed kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skala morötterna och hyvla dem i långa slingor med en osthyvel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.