Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Hacka ihop smör, florsocker, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och äggula till en smulig deg. Arbeta ihop den till en deg och låt den vila i kyl i 30 minuter
Jitterbuggar ca 30-40 st Mördeg 200g smör eller margarin 1 dl socker 1 äggula 4½ dl vetemjöl Maräng 2 äggvitor 1 dl socker Nyp ihop mördegen och lägg den i kylen ca 30-60 min Vispa äggvitor och socker till en blank marängsmet
Häromdagen blev jag så galet sugen på Jitterbugg. Sen väljer du om du vill göra stora eller små jitterbugg, vill du göra stora plattar du ut degen lite hjälpligt i en rektangel på ett bakplåtspapper, vill du ha små delar du degen i två och gör detsamma
Jitterbuggare är en god kaka som består av mördeg och maräng tillsammans, likt en rulltårta. Den är hyfsat lätt att baka, lite väntetid då den ska vara i frysen ca 30 min innan man kan skära och grädda kakorna
Jitterbuggare är en klassisk kaka som består av en mördeg med marängfyllning, och just kombinationen med den spröda mördegen tillsammans med den sega marängen gör att kakorna verkligen blir supergoda
Detta är en underbar god och spröd kaka. Kakorna skall vara torra och spröda, då är dom som godast. Att man använder både smör och margarin gör sprödheten
Arbeta ihop smör, socker, vaniljsocker och mjöl till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut på bakpapper med plastfolie ovanpå, till en platta 35x20 cm
Idag gjorde jag jitterbuggar för första gången. Jitterbuggar , ca 25 st 200 g smör 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 1 äggula Maräng 2 äggvitor 4 msk strösocker Sätt ugnen på 175°C
Några riktigt goda småkakor är dessa jitterbuggare som är en blandning av mördeg och maräng. Mina blev dock inte speciellt vackra och ser knappt aptitliga ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.