Bind upp fasanen med steksnöre. Stek fasanen runt om i en gjutjärnsgryta. Häll på viltfågelfond och ställ grytan i ugnen 15-20 minuter beroende på fasanens storlek. 1 hel fasan (1,2-1,4 kg). 2 kg skrov av viltfågel, typ fasan, orre eller tiäder. 2 kg skrov av viltfågel, typ fasan, orre eller tjäder
Väldigt lyxigt med helstekt fasan, har med flit väntat med detta receptet för att göra det vid något festligare tillfälle, så när vi skulle fira min födelsedag tyckte jag var ett perfekt tillfälle
Timjan Fasan med viltsky och saffranris. Putsa och torka av Fasanköttet, dela på skrovet i tu, skär ut filéerna och benen fram och bak, spara på skrovet till fondkoket
Smördegsinbakad fasan med kantarellduxell en grönsaksterrin. Gnid in fasanfilen med salt och peppar och bryn det därefter i stekpanna tills den fått en vacker gyllene färg
Så var det äntligen dags att plocka fram den vildand och fasan som jag och min vän plockade och frös in innan jul, som jag skrev om i föregående blogginlägg
Ett sätt att ändå göra något av kvällen, fast man inte orkar ta tåget från förorten och fast "alla" ens vänner verkar vara upptagna på annat håll, är att kolla ut några nya recept att pröva
För ett år sedan så tillagade jag fasan som var inköp på Öster Malmas julmarknad. I år var det dags att åka dit för att kanske köpa något annat kul att ha till middag
500 g fasan och rådjurskött. 500 g fasan och rådjurskött 5 äggulor 2,5 dl iskall vispgrädde 1 krm epice riche (fyra kryddor) salt och malen vitpeppar nyrivet vitt bröd smör till stekning
Nu har jag precis installerat mig framför datorn med en kopp rykande varmt té och ett doftljus på skrivbordet, och magen kurrar ljudligt medan Olof förbereder kycklingfajitas till middag
Skulle gärna haft mycket mer urserien Lila Fasan, rörstrand. Sega goda choklad snitt. )100g rumsvarmt smör1dl socker2msk sirap2dl vetemjöl1tsk vaniljsocker1/2tsk bikarbonat2 1/2msk kakaoSätt ugnen på 175grader
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.