Och då passar ju den här rätten väldigt fint. Jordärtskockschips var något nytt för mig men jag chansade lite och gjorde som jag gjort med andra hemmagjorda chips innan, och det blev bra
The post Jordärtskockssoppa med parmachips och parmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Skala och tärna 300 g jordärtskockor och 2-3 potatisar. Ansa, skölj och strimla 7-8 cm purjolök (den vita/ljusgröna delen). Häll sedan över 1 liter kokande vatten (använd gärna vattenkokaren, så sparar du både tid och miljö). Krydda med 1 grönsaksbuljongtärning, lite salt och nymalen svartpeppar
Skala jordärtskockor och potatis och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken grovt. Häll en skvätt olivolja i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök utan att de tar färg
God i gratänger, god i sås, god att fritera och god i soppa. Den här varianten känns lite lyxigare när vi serverar den med lite crunch på toppen och dessutom smörstekta pilgrimsmusslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.