Riv skalet av en citronoch pressa ur saften. När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecaken med blåbär ochcitron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera. Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker. 1 dl färskpressad citronjuice
Tvätta citronernaoch riv det yttersta skalet fint. Cheesecake är ju barnsligt gott och dessutom ett bra sätt att använda våra sista härliga bär för att sätta lite färg och guldkant på tillvaron
Med smak av vanilj, blåbär ochjordgubb. Har lite fått dessert i glas och burk på hjärnan nu. Lätt att ställa fram, lätt att förvara i kylen och allt förbereds innan, bara att toppa med det man vill
Garnera med lime och halverade jordgubbar. Färska jordgubbar. Mixa kexen och blanda med smör och kanel. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i formen
finrivet skal och saft av ½ citron. Koka ihop hallon och florsocker. finrivet skal och saft av ½ citron. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret
Vispa grädden fluffigt tillsätt färskosten,citroncitronskaloch vispa väl. Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar
1 citron. 150 g vaniljkex 70 g osaltat smör 500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad2 dl vispgrädde 4 gelatinblad 60 g 3 msk florsocker 1 äggvita 1 citron 1 lime ev små marshmallows till garnering
Min syster hade hittat ett recept på cheesecake med citronoch blåbärstopping i en bok (titel och författare minns jag inte, men det var en cheesecakebok) och den var riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.