Vispa upp vaniljsåsen och toppa glasen med en klick inför serveringen. Blanda och lägg bären, helst färska men det går bra även med frysta, i 6 glas à drygt 1 dl
Vi fyllde vår tårta med två olika fyllningar, en citronmelissfromage och en jordgubbsfromage. Börja med att knäcka äggen och blanda ihop dem med strösockret tills äggsmeten blir fluffig
Kör i en matberedare/blender/med stavmixer till en slät puré/sirap. Om ungefär 1,5 vecka ska jag och en vän kocka en finare middag och till dessert blir det en jordgubbsfromage
Ställ desserten att stelna och garnera med en klick vispad grädde till serveringen. Sila den och späd den med vatten så att det blir 6 dl. Tag upp gelatinet, krama ur det och lägg det i en kastrull tillsammans med saften och 1-1 1/2 dl strösocker
Separera äggvitorna från gulorna och vispa äggulorna med honung. Dekorera med jordgubbar. 1. Passera jordgubbarna genom en finmaskig sil, rör ut gelatinpulvret i
Svaga fingrar och en tumme som börjar bli helt ur spel funkar inte att bromsa med. Jag jobbade dock hårt med att växla ner i tid och trampa lätt för att slippa trötta ben
Rökt vildandsbröst med dill och bakad tomat. Djungelgurka med yoghurt- & myntadipp. Tartar på älgytterår med auberginmarmelad, friterad rotselleri, persiljeemulsion och syltad rödlök
Lägg ett lager druvhalvor på det stelnade geléet och fyll på med ytterligare lite av blandningen. När jag var barn brukade mamma göra vingelé till finare middagar
Tillsätt mjölken med gelatin och socker, kör en stund till så det blir en luftig massa. Kör de frusna jordgubbarna i mixer tillsammans med resten av mjölken i 1 minut
Mosa resten av bären med en gaffel. Resten vänds ner i jordgubbskrämen tillsammans med äggviteskummet. Lägg upp fromagen i en serveringsskål eller i mindre portionsskålar samt garnera med bär och några "klickar" vispgrädde
Vilket resulterade i sveda runt munnen och till och med några småblåsor. Här är ett modifierat recept av Nigellas rabarber- och vingelé som blir en vacker nyponsoppsrosa gelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.