Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarnoch igår när vi skulle äta lite glass kom jag på den briljanta idén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till
Bland annat har jag gjort peanut butter chocolate chip cookies (jordnötskakor med chokladbitar). Dessa kakor/flarn blir härligt halvsega av fibersirap gold (beroende på hur lång tid du har kakorna i ugnen), och lite, lite salta av jordnötssmöret
Fördela glass ochjordgubbskompottmed mandelcrisp i små glas. Koka upp jordgubbarna (försiktigt om de är frysta) med citronsaft och strösocker i en kastrull
Rabarber- ochjordgubbskompott. Fortfarand är det gott om rabarber i trädgårdslandet och hos Tant Gul fick jag ett tips på en smarrig rabarberkompott med jordgubbar och en chokladmousse och hos Lina hittade jag ett frästande recept på saftig rabarberkaka, så i helgen har det både kokats och bakats med rabarber
Vispa grädden med honung, citronsaft, citronskal, vaniljpulver och salt. Toppa med mandelströsslet. Tillsätt honungen och arbeta in den tills det blir en massa
Rabarber- ochjordgubbskompotten. Hetta upp på medelhög värme och rör tills allt socker har smält. Blanda mjölk, strösocker och fröna från en halv vaniljstång i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.