Ät kompotten som den är, strö över lite riven kokos eller servera med lättvispad grädde. Så jag kokade mig själv sockerfri jordgubbskompott och mumsade i mig, och mer finns kvar också som jag tänkte använda som sylt någon dag
Då kommer jag också att minska sockerhalten i jordgubbskompotten, eller utesluta det helt, för den tyckte jag var lite för söt men det är ju förstås en smaksak
Var noga med att få upp degen ordentligt runt om och en aning över kanten. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda innehållet med lätt crème fraiche, smaksätt med florsocker och rör om väl
Sätt på pannan på spisen på medelvärme, hellre för svalt än för varmt, päronen får inte bränna men de ska vara nästan genomkokta ungefär samtidigt som de börjar få fin färg
Koka ej dubbel sats i samma kastrull, då blir det också fel med tidsangivelsen. Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare monterad med stålkniven
Jordgubbskompotten är riktigt god med lite, lite kanelsmak som bryter av. Jordgubbskompott. Man kan ju göra hur mycket olika saker som helst med jordgubbar
Marinera jordgubbarna med saften av en halv citron med urskrapad vaniljstång och socker över natten. Kompotten är utmärkt att använda vid syltkaksbak, men kanske allra godast i en tallrik med riktigt kall filmjölk en solig dag
Koka upp grädden och rör ihop med flädersaften. 4 rabarberstjälkar1/2 l jordgubbar1 vaniljstång1,5 dl sockerCitron och fläderkräm4 äggulor0,5 dl socker1 msk majsstärkelse0,5 dl koncentrerad flädersaft1 citron, både skal och saft3 dl vispgräddeSkär rabarbern i 2 cm stora bitar
Rabarber- och jordgubbskompotten. Hetta upp på medelhög värme och rör tills allt socker har smält. Under tiden kan du göra rabarber- och jordgubbskompotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.