Om det egentligen är en moussetårta och inte en cheesecake med så mycket färskost i kan ju disskuteras men kvargen är god och proteinrik så den har i alla fall bättre näringsvärde än en gräddtårta
Den här jordgubbsmoussetårtan går såklart att baka med vilken fruktmousse som helst. Ett av de absolut enklaste och godaste sätten att få till en riktigt krämig och smarrig tårta är att baka den med mousse av något slag
Jag bakade den i två mindre former delade dessa och varvade bottnarna med en swiss meringue butter cream på choklad som jag hittade hos Danielle på Heavenly Cupcake
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med chokladmjölken. Denna chokladbotten blir väldigt saftig och god och har helt klart blivit en favorit här hemma
Börja med havrebotten. Mixa jordgubbarna till en slät puré tillsammans med limejuicen. Värm hälften av jordgubbspurén i en kastrull tillsammans med florsockret
socker tänkte jag säga, och det är den ju förvisso, men också försvinnande god med sin chokladiga lite lätt kladdiga botten och sitt knapriga toscatäcke
Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.