Julbröd och julköttbullar
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 kg hängmörad högrev med mycket insprängt fett
  • 1 ägg 1 dl mjölk
  • 2 msk skorpsmulor
  • 1 rågad msk pulver på torkad svamp (trattkantarell och Karl Johan hade jag)
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kalvfondskoncentrat
  • nymald peppar
  • chilipulver
  • Julbröd (mammas fyrkantsbröd), 24 bitar
  • 1 paket jäst
  • 2 msk ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1/2 l mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk mortlad anis och fänkål
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • ev pumpakärnor, solrosfrön eller sesamfrön att strössla över brödet

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.