0,5 g saffran [1 förp]. 1 apelsin, rivet skal och lite saft. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Juliga kokostopparmed smak av saffranochapelsin. kokostoppar,. Klä en plåt med bakplåtspapper. Dofter så som nygräddade pepparkakor, saffransbrödoch struvor sprider sig i köken
Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparnaoch låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg ochapelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. 1 apelsin, finrivet skal
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag medsaffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsinoch garnera med mörk choklad för att få fram lite mer smak
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Om du vill – smält choklad och doppa botten på kokostopparna, ger ett lite lyxigare intryck. Stöt saffranmed lite socker och blanda medapelsinskalet i det smälta smöret
Idag gjorde jag cantucci medsaffranochapelsin. Kakorna härstammar från Prato i Toscana och där, precis som på många andra platser i Italien, är cantucci ett populärt avslut på en måltid, och serveras ofta tillsammans med vin santo - ett sött dessertvin
Granola medsaffranochapelsin är något som jag verkligen rekommenderar att testa. Ibland är det roligt med variation och efter att ha spenderat större delen av höstlovet i Marrakech, Marocko, där mycket saffran används i mat, så kände jag för att testa granola medsaffran
Vit chokladtryffel medapelsinochsaffran, lyxigt julgodis. Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket
Smaka av med salt och tillsätt eventuellt med sambal ochapelsin. Med tanke på att vi förra måndagen bjöd er på linsbullar och att vi idag ska bjuda på en linssoppa så skulle man ju kunna tro att vi gått och blivit linsgalna och faktiskt så är det nästan precis så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.