Tranbär är ganska sura så dessa har jag marinerat i en sockerlag som har fått ligga i kylen i ca 12 timmar, så börja med det först innan du bakar marängen.
Det går även bra att frysa marängen om du vill ligga steget före, och vem vill inte det:)
1 dl
socker
1.5 dl
hasselnötsmjöl
1 dl
hackade hasselnötter ( strö över marängsmeten innan gräddning)
0,5 dl
maizena
4
äggvita
Sätt ugnen på 170 grader Blanda hasselnötsmjöl, strösocker och maizena i en skål
Vispa äggvitan fast och fluffigt, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng
Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt.
2,5 dl
färska tranbär ( Spar några till garnering efter de marinerats)
1,2 dl
granatäpple kärnor Frysta eller färska ( spar några till att strö över mascarponegrädden)
Budapestrullen gjorde verkligen succé när släkten var här och firade Zack. I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle
Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Ta en gaffel och "skvätt" chokladen över budapestrullen. 1Rulla försiktigt ihop budapestrullen på långsidan. Sätt in budapestrullen i kylen fram till servering, men minst 15 minuter så att chokladen stelnar
Nu är det evigheter sedan det var mors dag, och lika länge sedan som denna budapestrulle bakades. Detta får bli det sista jordgubbsprydda bakverk som dyker upp här på bloggen på ett bra tag, för nu det blir att invänta nästa års jordgubbar innan några färska sådana visar sig här igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.