Julig Budapestrulle
jessiesbakery.blogg.se
jessiesbakery.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tranbär är ganska sura så dessa har jag marinerat i en sockerlag som har fått ligga i kylen i ca 12 timmar, så börja med det först innan du bakar marängen.
  • Det går även bra att frysa marängen om du vill ligga steget före, och vem vill inte det:)
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl hackade hasselnötter ( strö över marängsmeten innan gräddning)
  • 0,5 dl maizena
  • 4 äggvita
  • Sätt ugnen på 170 grader Blanda hasselnötsmjöl, strösocker och maizena i en skål
  • Vispa äggvitan fast och fluffigt, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng
  • Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt.
  • 2,5 dl färska tranbär ( Spar några till garnering efter de marinerats)
  • 1,2 dl granatäpple kärnor Frysta eller färska ( spar några till att strö över mascarponegrädden)
  • 1 msk socker
  • 1.2 dl apelsinjuice
  • 2.4 dl vispgrädde
  • 1.2 dl Mascarpone
  • MARINAD
  • 1,2 dl vatten
  • 1,2 dl socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.