Servera senapsgrädde och julkorv till. Mosa potatisen mer elvisp och späd med mjölk och grädde. Potatismoset kan lagas i god tid gärna dagen innan och förvaras i kyslkåp
Servera senapsgrädde och julkorv till. Mosa potatisen mer elvisp och späd med mjölk och grädde. Potatismoset kan lagas i god tid gärna dagen innan och förvaras i kyslkåp
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
Häll av kokvattnet och mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Blanda den varma Milda/mjölkblandningen med potatisen och vispa kraftigt med elvispen en kort stund så att moset får en luftig konsistens
Fyll dem medpotatismos. Pressa potatisen och vispa med elvisp och tillsätt äggula, smör och grädde. Chevrégratinerat potatismos i filodeg passar såväl till fest som till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.