Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Rör om då och då. Den här marmeladen fanns med i senaste Mersmak från Coop. Häll den heta marmeladen i rena, varma glasburkar, sätt på locket och ställ sedan burkarna upp och ner så att vakuum bildas
Bakade in Gorgonzola i ett litet paket av Smördeg och serverade med varm Björnbärssylt. Men datorn funkar som tur är, så det blev inte så lång och tråkig väntan
Smaka av med salt och peppar. Dra kastrullen från värmen och smula ner ädelosten. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Små salta kex, fikonmarmeladoch en bit brieost. Sen sätter du in de i ugnen tills osten smällt och helt plötsligt har du en smarrig förrätt att bjuda på
Marmeladen smaksatte jag med citron och madeira och den blev väldigt god. Vi äter gärna lite goda ostar till efterrätt och då är det väldigt gott att ha lite fikonmarmelad till osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.