Till fyllningen kan man koka katrinplommon mjuka med litet vatten och mixa blandningen. Kavla genast ut degen ganska tunt och dela i kvadrater med ca 10 cm sida. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda vid 250 grader till vacker färg. Kan även bakas ut som halvmånar, runda degplattor fylls med ca 1 tsk plommonmarmelad, viks ihop och kläms till med gaffel längs kanten
Blanda med sockret. Vispa ut marsánpulvret med vattnet i en kastrull. Skär smöret i mindre bitar och vispa ner det tillsammans med socker, vaniljsocker och glögg
Saftiga apelsinbottnar varvat med nötkräm, apelsincurd och mascarponefrosting. Tårtan är lätt och smidig att göra och går relativt fort om man inte känner för att baka allt för avancerat med många moment
Jag gjorde ju en liten tårta som dessert till mitt julbord och jag tänkte dela med mig av receptet. Tårtan är sedan inklädd med ett vitt lager av krämig och len marängfrosting
Vad är det som kan passa bättre på julens dessertbord om inte en Red Velvet kladdkakebottnar fyllda med creme cheese fyllning och dekorerad med vita chokladgranar
Mjuka pepparkaksbottnar, lingonsylt och lite vispgrädde blandat med hackad mjölkchoklad är inuti. -) Utseendet på jultårtan blev inget julig alls hihi men innehållet är juligt
Blanda ihop med ägg och socker. I torsdags så jobbade jag min sista dag innan jullovet så på onsdagen så bjöd jag mina arbetskamrater på en liten jultårta och då det finns både laktos-, gluten och nötallergiker bland mina kollegor så gjorde jag något som kan passa alla
Jag ville göra en jultårta och tänkte att en tårta med saffran och vanilj skulle vara gott. Så det blev en tårta med saffransbottnar med rårörda hallon och glasskräm som fyllning
Den är fylld med jappfluff och vaniljkräm/grädde med hallon. Täckt med chokladganache. Jag bakade bara en botten med all smet, gräddade den ca 60 minuter (tänk på att inte öppna ugnsluckan förrän tidigast efter 40 minuter, annars riskerar botten att sjunka ihop)
Vispa äggvitorna lätt och rör samman dem med mandelmassan. Smält sockret med mandeln i en stekpanna. Bryt sönder chokladen till glasyren och lägg den i en kastrull med smör, sirap och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.