Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna medsmörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämenmed citron när jag bakar tårta. Det var över ett år sedan jag testade det och sen dess har det hängt med
Till fyllningen kan man koka katrinplommon mjuka med litet vatten och mixa blandningen. Kavla genast ut degen ganska tunt och dela i kvadrater med ca 10 cm sida. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda vid 250 grader till vacker färg. Kan även bakas ut som halvmånar, runda degplattor fylls med ca 1 tsk plommonmarmelad, viks ihop och kläms till med gaffel längs kanten
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Saftiga apelsinbottnar varvat med nötkräm, apelsincurd och mascarponefrosting. Tårtan är lätt och smidig att göra och går relativt fort om man inte känner för att baka allt för avancerat med många moment
Den här varianten gör jag med koncentrerad saft som smaksättning, men det går lika bra med till exempel rosenvatten, kallt kaffe, citronsaft, några teskedar hemmagjort vaniljsocker eller vad du råkar känna för för tillfället
Jag gjorde ju en liten tårta som dessert till mitt julbord och jag tänkte dela med mig av receptet. Tårtan är sedan inklädd med ett vitt lager av krämig och len marängfrosting
Vad är det som kan passa bättre på julens dessertbord om inte en Red Velvet kladdkakebottnar fyllda med creme cheese fyllning och dekorerad med vita chokladgranar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.