Vad ni väljer att lägga på mattallrikarna denna helg är helt och hållet upp till er, men är det någon som inte har bestämt sig än så kanske vi kan få komma med ett litet förslag
Det håller på att tas fram ett system för att återvinna bomull enkelt, tänk, om tjugo år kanske vi går till återvinningsstationenmed konservburkar, glasflaskor och gamla strumpor
Oftast är det väl med blandade känslor som väckarklockan ställs igen, många uppskattar att komma tillbaka till rutinerna i livet igen men på samma gång så är det så skönt att vara ledig och inte ha så många måsten
Lägg över i gryta med hälften av vattnet ochvinet + köttbuljong. krydda med timjan och persilja. Jag hade förstekt köttet någon dag innan för att snabbt kunna slänga ner i min Crockpot på fredag morgon det var bara det att när jag öppnade lådan med köttet så var typ hälften borta
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Fräs lök och riv ner vitlöken och låt fräsa med. Maten som vi bjuder er på idag blir varken med thailändsk eller svensk inspiration utan snarare italiensk
Fantastiskt gott. Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg ochröttvin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.