Extra stora köttbullar som badar itomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan och mozzarella. Köttbullarna ska vara modell större ochinte stekas för länge, bara tills de får fin färg, annars blir de för torra eftersom de ska tillbringa en stund i ugnen också
Lägg köttbullarnaitomatsåsenoch koak på svag värme tills bullarna är genomkokta. Blanda färsen med kryddorna och rulla stora köttbullar eller mindrebiffar
Servera köttbullarnaitomatsåsentillsammans med pasta och bondbönor. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Rör ihop smeten, rulla köttbullarnaoch ställ ini kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
Denna gången (har gjort något liknandeinnan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persiljaochvitlök – och för att piffatillköttbullarnalite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigtkrämigtoch gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.