Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
blandfärs4 st soltorkade tomater i olja50g fetaost½ gul lökSalt och svartpeppar2. blandfärs4 st soltorkade tomater i olja50g fetaost½ gul lökSalt och svartpeppar2
D. e. h. ä. r. g. o. d. a. k. ö. t. f. s. b. i. n. y. c. j. l. u. J. v. -. p. ,. å. m. x. E. B. M. A. V. H. 5. 4. 0. 1. ½. 2. I. G. ". /. z. R. K. T. L. S. (. ). 6. 8. d l
Stek gärna en liten provbulle och känn efter om det behövs ytterligare smaksättning. Efter sill, ägg och Jansson komer här ett recept på riktigt goda köttfärsbiffar, som trots liten köttmängd gott och väl räcker till fyra
Denna gång blev det med fyllning av ost ochsoltorkade tomater. Forma färsen till medelstora "plättar", lägg en klick av fyllningen och "vik ihop" till biffar
Ta lite olivolja på händerna och forma biffar av valfri storlek. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidor i olivolja eller en blandning av olivolja och smör - i omgångar
Räkna med ett halvkilo ribs per vuxen så behövs det bara en sallad till medlite fetaost. Ribbsen kommer i en förpackning som inte är platt (snarare rullad) ochmed ett tillagt ord som ställer vissa frågande, nämligen “Vikta”
Till biffarna använder jag en färdig kräm avsoltorkade tomater. Köttfärsbiffaroch vitkål i gräddsåsAtt göra egna biffar är inte alls svårt och går betydligt fortare än att rulla köttbullar
Fläskfilégryta medsoltorkade tomater och purjo. Servera med ris eller klyftisar. Men jag MINNS hur det var på den gamla "goda" tiden när filé var lyx och njuter därför lite extra tror jag
Gör små hål i den och eventuellt en liten fördjupning längst hela limpan. En av veckans luncher var en god köttfärslimpa med fyllning avsoltorkade tomater, paprika och fetaost
Använd gärna lite hackade soltorkade tomater samt smulad fetaost i såsen för att förhöja smaken. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
) sedan ett till lager medsavoykåloch till slut häller vi över vitsåsen. (Bra att tänka på att när man gör vitsås från rismjölk brukar det bli lite sött)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.