Köttfärspaj är en sån där riktig klassiker som jag blir toksugen på ibland, och bara måste ha. Tacopaj i all ära, men om Najni själv får välja – då blir det helst en redig, hederlig köttfärspaj utan alltför många krusiduller
Skala och skiva morötterna, tärna potatisen och hacka löken i lagom stora bitar. Skär den tinade fisken i cm stora kuber, eventuellt om räkorna är stora så kan ni dela på dom
* Blanda färsen med koriander, böngroddar, bambuskott, purjolök, vitlök, ingefära, hackade trattkantareller som legat i vatten, glasnudlar, som legat i vatten en liten stund och klippts i mindre bitar, finriven morot, sesamolja, ostronsås och fisksås
Denna gång har vi en champagne av Françoise Bedel i glasen. endivsallad med ädelostkräm beströdd med några granatäpplespärlor, falska hoppande djävlar, (dvs sniglar inlindande i bacon grillade i ugn och en sås, baserad på fransk senap Maille Provençale, att doppa dessa i) samt stekt chorizokorv på tunna rostade skivor av surdegsbröd
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.