Ingredienser Portioner: 4 1 gul lök 1 röd paprika 1 stor morot 4 potatisar 2 1/2 dl crème fraiche 3 buljongtärningar 500 g nötfärs 4 msk tomatpuré salt och svartpeppar 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 2 paprikor (gärna 1 röd och 1 grön) 500 g blandfärs 2 burkar vita bönor i tomatsås 2 1/2 dl vispgrädde Att ha hemma 1 tsk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk paprikapulver 1 tsk oregano salt peppar 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Igår och i förrgår kom det äntligen lite regn här där vi bor. Det var faktiskt riktigt skönt. Temperaturen sjönk också några grader, vilket gav en välbehövlig paus från den värmebölja som vi har haft de senaste veckorna
Nöden är uppfinningarnas moder – så även vad gäller denna lite ovanliga kombination. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Börja med att skala och hacka morötter, fänkål och broccoli i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek lök, vitlök och sambal oelek i en stor gryta tills löken mjuknat
Det här är verkligen en supersnabb soppa, lovar att allt är klart på 20 minuter. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.