Värm samtidigt vegetabilisk olja i en stor, tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Rör därefter i limejuice och koriander, och krydda med salt och peppar
Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
Lägg grytbitarna i grytan tillsammans medgrönsakerna, rör om väl och låt allt fräsa ihop. Krydda med caynnepeppar, curry, vitlökspulver, salt och svartpeppar
Ha i grönsakerna sista minutrarna om du som jag gillar när dom är krispiga. Ett enkelt middags – & lunchtips som även passar bra som matlådeinspiration då den där lämplig att göra mycket av
Dekorera med koriander. Wokgrönsaker. Då de blivit lagom mjuka tar du bort pannan från värmen och rör ner sesamolja, hackad koriander och smakar av med salt och peppar 4 laxfilébitar. 2 msk röd currypasta. 2 röda paprikor
Servera med ris, mango chutney och gärna papadums (finns att köpa i indiska mataffärer, i Göteborg finns det en välsorterad affär nära Hjalmar Brantingsplatsen, Indian Food House) eller varför inte naanbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.