Värm samtidigt vegetabilisk olja i en stor, tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Rör därefter i limejuice och koriander, och krydda med salt och peppar
Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
röd currypasta, färdig på burk. Woka dessa med lök, grönsaker och currypasta, häll på kokosmjölk. Om du använder grönsaker med längre tillagningstid så skär dem i mindre bitar så de blir klara samtidigt
röd currypasta, färdig på burk. Woka dessa med lök, grönsaker och currypasta, häll på kokosmjölk. Om du använder grönsaker med längre tillagningstid så skär dem i mindre bitar så de blir klara samtidigt
Servera med ris, mango chutney och gärna papadums (finns att köpa i indiska mataffärer, i Göteborg finns det en välsorterad affär nära Hjalmar Brantingsplatsen, Indian Food House) eller varför inte naanbröd
Är två burkar, den ena medröd curry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
Det är jätte gott med wokgrönsaker till denna currygryta om du inte gillar haricovertis. Börja med att tärna kyckling filéerna eller qournbitarna i medel stora bitar
Gjorde en sallad till med, roccolasallad, paprika, tomater, gurka och fetaost. Igår använde jag mig av kycklingben, till den röda currykycklingen i kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.