Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Andrea Klintbjer 1 kg Rödkål Färsk
Picklade grönsaker utgör därutöver ett perfekt tillbehör till vardagsmaten, det kan med andra ord finnas grönsaker på bordet med en minimal ansträngning
Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med vatten, socker och citronsaft och koka upp. Servera apelsinerna i höga glas tillsammans med lagen och en kula vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.