Vare sig det är äppelsäsong eller inte gör jag gärna de här goda ugnsbakade äpplenamed en härlig fyllning av mandlar, råsocker, kanel, vanilj, smör och sirap
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.