Rosmarinbombarderad hjortstekmed potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Gnid/klappa in köttet med salt och peppar. Jag vet inte om hjortstek klassas som stenålderskost men nog var det vilt det kött som jägarna på stenåldern drog hem till sina familjer
Hjortstekmed kantareller och ångkokta grönsaker. Det sköter sig själv men det du behöver är att göra rätt från början, dvs rätt kryddor och vätska, följ bara receptet så får du världens godaste stek/gryta eller vad du nu vill göra med ditt kött
Vi har dekorerat med blad från kärleksört som trivs bra i vår trädgård. Smaka av med salt och peppar. Bredfyllningen över laxen och rulla sedan ihop till en rulle med hjälp av plasten
Laxpastan jag frestade med i förra inlägget, här kommer den. Kallrökt lax ger mycket och god smak. Gott att bryta av den feta och rökta smaken med fräsch citronsmak från saft och skal
Det är perfekt att servera så här på hösten med olika tillbehör. Här får hjortsteken sällskap av en len pumpapuré och smörslungad babygrönkål samt en rödvinsreduktion full av intensiva mustiga smaker
Laxpastan jag frestade med i förra inlägget, här kommer den. Kallrökt lax ger mycket och god smak. Gott att bryta av den feta och rökta smaken med fräsch citronsmak från saft och skal
Krydda steken med salt, peppar och enbär. Hjortstek. Pressa ner rotsakerna lätt med en sked. Låt såsen koka i ca 5 min, smaksätt eventuellt med gin. 1 kg hjortstek (eller älgstek). Stek1 kg hjortstek (eller älgstek) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär, krossade 33 cl mörkt öl viltfond färsk rosmarin,
5 kg hjortstek 0. 1spad från hjortsteken 1 msk kalvfond eller annan köttfond 1. 5 kg hjortstek. 1spad från hjortsteken 1 msk kalvfond eller annan köttfond 1
Fira våren med den här ljuvliga förrätten. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.