Jag glömde sardellerna i när jag lagade detta denna gång
1 kg
innanlår av kalv eller något annat mört kött
4
ägg
2 dl
vetemjöl
Salt och peppar
Olivolja
2 msk
finhackad persilja
3 msk
kapris
0,5 cm
tjockt. Kör brödet i matberedare tills du har ett fint ströbröd. Vispa upp äggen i en djup tallrik tillsammans med salt och peppar. Vänd varje bit i mjöl, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Låt varje köttbit ligga på tork en stund på ett galler innan du steker dem.
Här är en trevlig och snabbfixad variant med grönkål, apelsin, oliver och granatäpple. Ni glömmer väl inte att komplettera julbordet med några fräscha sallader
LINSRÖRA MEDEN TOUCH AV INGEFÄRA. Pressa citronsaft över salladen, droppa över lite olivolja – klart. När jag gick hem från jobbet idag och funderade på vad jag skulle äta för lunch var citronstekt aubergine det enda jag kunde tänka på
Med spetskål i kylen fick det bli en del av dagenssallad till fisken. Råkostsalladmed spetskål. Blanda med pressad citron, olivolja, salt och svartpeppar
Vill ni lyxa till det kan ni alltid toppa salladenmed lite nötter också, inte för att det behövs. Man står där vid elden i de alldeles för tunna vårkläderna och fryser varje år, för det vet ju alla att med Valborg kommer våren, eller hur
Gå över medpepparkvarnen. Med facit i hand, att göra felinköp är inte alltid så tokigt. När jag kollar kvittot ser jag att jag köpt en bit kalvkött istället för högrev
Lägg bitarna med skinnsidan upp på en plåt. Smaka av med salt och peppar. För en tid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" i min närbutik
Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallrikensen. Det finns många olika förslag på ensallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant
Klockan var nästan tre på eftermiddagen innan jag slängde ihop ensalladmed det jag hade hemma. Det har varit enintensiv vecka som avslutades med två dagar på konferens
Skär ner dom i mindre bitar bara sen smaksatte jag dom med pressad vitlök, örter älskar jag och engiven favorit brukar bara rosmarin men jag hade inge hemma så det vart timjan denna gång, nymald salt och peppar
Den här salladen började med två avokador som blev mogna tidigare än planerat. Droppa över lite av spadet från ansjovisen och toppa med färsk koriander
Servera med goda linfröcrackers. )Vitkål, päron, spenatblad, morötter, avokado, salladsärtor, rödlök och sedan rödbetor ( förkokta) i enpinjenötsdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.