Kalvfärsbiffar med fruktsallad och fetaost-quiche
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kalvfärsbiffar
  • 1800 g kalvfärs
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl kruskakli
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • salt, peppar
  • 1 Fetaost-quiche:
  • 11 rödbeta
  • 125 g fetaost
  • 2 ägg
  • 1/2 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 burk svarta bönor
  • salt, peppar, persilja
  • 1 Fruktsallad:
  • 11 sharonfrukt
  • 1 äpple
  • 1 päron1. Blanda ihop kalvfärsen med riven lök, kruskakli och pressad vitlök. Blanda ner ägget och salt och peppar. Forma till 8 stora biffar och lägg upp på ett bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i 15 minuter i 225°.
  • 12. Skala och hacka rödbetan till små bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Smula fetaost och blanda ihop med ägg, tunt klyftad rödlök, pressad vitlök, kryddor och creme fraiche. Vänd ner rödbetsbitar och svarta bönor och klicka sedan ner röran i små gratängformar. Ställ in i 225° i ca 15-20 minuter.
  • 13. Hetta upp en panna och stek klart kalvfärsbiffarna. Skär frukten till mindre bitar och blanda ihop till en fruktsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.