1 päron1.
Blanda ihop kalvfärsen med riven lök, kruskakli och pressad vitlök. Blanda ner ägget och salt och peppar. Forma till 8 stora biffar och lägg upp på ett bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i 15 minuter i 225°.
12. Skala
och hacka rödbetan till små bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Smula fetaost och blanda ihop med ägg, tunt klyftad rödlök, pressad vitlök, kryddor och creme fraiche. Vänd ner rödbetsbitar och svarta bönor och klicka sedan ner röran i små gratängformar. Ställ in i 225° i ca 15-20 minuter.
13. Hetta
upp en panna och stek klart kalvfärsbiffarna. Skär frukten till mindre bitar och blanda ihop till en fruktsallad.
Krydda med lite salt och svartpeppar, smaka av. Jag brukar oftast ha VB ost i mina biffar, men testade denna gång Allerums double cheese (prästost och greve) goosch
Kalvfärsbiffarmed fetaost och soltorkad tomat. Och det där med kalvfärs var en hit. Det är egentligen en helgrätt tror jag, med tanke på att det tar lite tid att laga
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör på båda sidor några minuter. Stek champinjoner och bacon till fin färg/krispighet i samma panna
Själv spenderar jag min på jobbet medan resten av min familj är hemma och söndagsmyser utan mig. Ja, jag hade hellre varit hemma med dem, det ska jag inte säga annat, men jag ska nog reda mig ändå
Fruktsalladmed mandelcreme fraiche och kanelmüsli ca. Hur gott som helst var det, pappa vet vad han håller på med där bland kastruller och varmluftsugnar
Blanda den turkiska yoghurten med vaniljsockret och servera medfruktsalladen. När det smält samman, tillsätt havregrynen och låt det steka med en stund tills grynen fått lite färg och blivit lite rostat
4 Potatis 900 g fast potatis 1/2 msk olja salt och peppar 1/2 msk timjan Biffar 2 rödbetor 1/2 dl ströbröd 1 dl vatten ca 500 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 tsk salt 1 krm peppar 1 vitlöksklyfta 1 msk olja Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 tsk majsstärkelse 1 köttbuljongtärning 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mitt namn är Jonna och jag vill fylla mitt liv med så mycket glädje och kärlek som det bara går. Jag har fått diagnosen IBS vilket gör att jag måste anpassa mitt liv och ätande ganska mycket efter detta, men väljer att se det som en utmaning istället för att deppa ner mig i det
Varför inte testa en julig variant av fruktsallad som innehåller apelsiner, äpple och banan och som toppas med lite gojobär och en sockerlag på kokossocker och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.