Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis
Bryn steken i en stekgryta med smör. Sätt en köttermometer i steken med spetsen i mitten. Lägg tillbaka steken i grytan med lök, morötter, lagerblad och salviablad
-) Visst är det härligt gott med en riktigt mör stek och gräddsås. Kalvstek , inget jag gör varje dag. (En långsam bryning ger vackrare stekskorpa) Krydda med salt och peppar
Putsa kalvsteken och bind upp den. Sätt in en kvist rosmarin, längst med köttet och under snöret så att den sitter fast under stekningen, gör samma sak med salviabladen
Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Smaka av med salt och peppar. Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål
Barnen valde att ta pastan för sig och fyllde tallriken med naturella grönsaker istället. När pastan är klar och det är dags att servera så hettar du upp smöret med grönsakerna, tar fram ett serveringsfat där du blandar upp smöret med grönsakerna, pastan, basilika, tomaterna, spenaten, basilikan och vänd runt
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/2 kg kalvstek salt och peppar smör Olivolja
1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader. Späd med 3 dl buljong ( han tog fond & vatten) och 2 dl grädde. Smaksätt med 1 dl hackad persilja och 1 tsk dragon. ~ Barbro~ 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader Daniel gjorde hasselbackspotatis till och istället för ströbröd tog han ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.