Karamelliseradeäpplen. äpplen. 4 äpplen ( medelstora). 4 äpplen ( medelstora). Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligt alternativ till smulpaj
Sautera äpplena i en stor stekpanna på medelvärme tillsammans med smör, socker och kanel i cirka 15 minuter tills äpplena har mjuknat. Karamelliseradeäpplen med vaniljglass , 3
Fördela de karamelliseradeäpplena på tallrikar. Skala äpplena och skär dem i bitar. Tillsätt citron och calvados och låt äpplena koka mjuka på låg värme
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliseradeäpplena på toppen smälter i munnen. skivad äpplena i ca 0,5 cm tjocka skivor och marinera dem med citronsaft och kanelpulver. 3) Lägg i demmarinerade äppelskivorna, vatten och fortsätt att småkoka över låg värme i ytterligare 3-5 minuter tills äpplena mjuknar något. 4) Stäng av värmen och lägg äpplen, valnötter och hälften av russinen så nära varandra som möjligt i pannan utan för mycket mellanrum eller gör samma sak i en form. 7) Häll blandningen över äpplena och grädda med lock på mycket låg värme i ca 23-25 minuter (vanligtvis kommer du se att ångan kommer ut från locket när kakan är klar) eller tills stickan inte har någon smet på sig när du sticker den i kakan. 2 gröna äpplen, ta bort kärnhuset och skala
En krämig vaniljpannacotta går alltid hem men det som gör den så extra god är de karamelliseradeäpplena på toppen som jag stekt på låg värme med smör, kanel och råsocker
Jag älskar pannacotta och här har vi egentligen en klassisk vaniljpannacotta som endast är toppad med karamelliseradeäpplen men äpplena gör att den klassiska desserten höjs till en juldessert
Medans smeten vilar skala äpplen och skär dom som små båtar eller valfri form. Lägg upp två pannkakor per tallrik med lite äpplen och smält socker och en klick grädde
Karamelliserade valnötter. Låt de friterade karamelliserade valnötterna rinna av på ett fat. Lägg på det skurna äpplet och lätt krossade karamelliserade valnötter
Till pannkakan serverade jag karamelliseradeäpplen som bröts av med en syrlig mascarponegrädde. Stek äppelklyftorna under tiden i smör och råsocker tills de sockret har smält och äpplena har karamelliserats
Smält socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och lägg sedan i äpplena. När äpplena fått en fin stekyta tillsätt då den stötta kardemumman och mandelspånen och rör runt
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.