I år har ju tydligen KarlJohan svampen tagit täten i skogen och det uppenbarligen kryllar av dem. Min chef plockade en hel korg full som jag fick för att laga KarlJohansvampsoppa av till vår nätverkande sopplunch som vi har varje torsdag på Telekonsult Syd, där jag jobbar
Det finns gott om Karl Johan svamp nu och den är så läcker. Som förrätt eller tillbehör till en måltid är Karl Johan svamp med vitlöksolja och parmesan väldigt gott
1-2 port0,5 dl hackad Karl Johan (eller annan färsk svamp)3 ägg2 msk grädde0,5 dl riven Västerbottensostörtsaltnågra skvättar tabascoev persiljaStek svampen en stund så du får bort vätskan. 0,5 dl hackad Karl Johan (eller annan färsk svamp)
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Tog en sväng om Coop Forum idag också och fann precis det jag sökte, nämligen Karl Johan svamp. Nu kunde jag glatt få till en ljuvlig onsdagspasta med KarlJohan svamp och prosciutto skinka
”och höll upp en dubbel Karl Johansvamp som var flera dm hög. Jag har aldrig sett en sådan stor Karl Johan förut och plötsligt har vårt kantarellhav fått konkurens
2 msk Cremé bonjour Karl Johansvamp & champinjon. Ugn 200 grader ca 20 minuter. Tina laxen. Blanda ihop Cremé bonjour, majonäs ocht 2 hackade soltorkade tomater samt oljan de ligger i, tillsätt kryddorna
Mortla den torkade karljohan till ett pulver. Ca 500 gram älgfärs1 äggula2 msk creme fraische1/2 dl ströbröd1 dl lingon1 tsk salt 1 stor klyfta vitlök, riv1 tsk torkad timjansvartpepparSåsen (ca 2 portioner)fyfan1 dl creme fraische1 dl vatten1 dl torkad karl-johan, det här var min egen, går också att köpa i italiensk delikatessbutik eller säkert på ICA nuförtiden1 klyfta vitlök, skivad1 tsk timjansaltliten skvätt vitt vin eller ännu mindre skvätt vitvinsvinägerMandelpotatis (som jag sedan mosade men det var ej så vackert på bild)Blanda färs med ägg, c-f
Lyckos er som har Karl Johan i skafferiet efter denna svamphöst, jag har några påsar kvar och den kommer oavkortat gå till pastarätter där den så väl hör hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.