Vet att jag har skrivit detta tidigare men det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning av mördeg och vetedag vilket ger dem en lite fastare och mindre luftig konsistens än klassiska vetebullar
Inga vanliga bullar utan Karlsbaderbullar. Fyll Karlsbaderbullarna efter smak, mandelmassa, pistagekräm, äppelmos eller vaniljkräm som är bara några av de oändligt många fyllningarna
Karlsbaderbullar med äpple. Karlsbaderbullar med äpple. Recept nummer 2 av höstens äppelbak. Receptet kommer från Roy Fares bok Delicious, har du inte testat karlsbaderdeg innan så är det nu hög tid
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, bakpulver, salt, socker och det mesta av mjölet
Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk [2,5 dl] 660 g vetemjöl [11 dl] 85 g strösocker [1 dl] 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver [2 tsk] 6 g salt [1 tsk] 55 g ägg [1 st]
Här kommer ett på urgoda Karlsbaderbullar med pistagekräm. Det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning mellan mördeg och vetedeg vilket ger dem en lite annorlunda konsistens
Riktigt goda bullar, när du väl har provat så blir det svårt att baka andra sorter. Fördeg375 gr Vetemjöl special från Saltå kvarn25 gr strösocker2,5 dl mjölk50 gr jästVäg upp mjöl och socker, rör ut jästen i mjölken och jobba ihop det gärna i en maskin knåda på låg hastighet i 10 minuter, låt degen jäsa i 30 minuter
100 gr margarin. 2 dl mjölk. 25 g jäst. 1 krm salt. 2 msk strösocker. 2 äggulor. 7 dl vetemjöl. Jag lyxade till mina med lite fyllning gjord av äggvitorna blandat med riven mandelmassa
Under kursen har dem även hunnit med att baka Franska Valnötssnitt, Kaneldubblé, Mina succékakor, Kokostoppar med Cacao & Chili, Lingon Cookies, Karlsbaderbullar samt flera saker som jag inte hunnit baka och lägga ut här, som till exempel Wienerbröd(blev jättefina
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.