Forma färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna, några i taget, runt om i en stekpanna med het olivolja, 3–4 minuter. Tillsätt passerade tomater och låt köttbullarna sjuda i 5 minuter
Vi har skapat ett eget med de ingredienser som vi tycker är goda och som passar LCHF bäst. Varje grekisk husmor har sitt eget recept på keftedes, som helt enkelt betyder "köttbullar" på grekiska
Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (till stekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Givetvis är det godast med hemmagjorda köttbullar, så passa på en dag att göra ett stort gäng och gör denna grytan på den, resten fryser ni helt enkelt in till ett senare tillfälle
Red av och smaksätt med salt, peppar, lingonsylt och soja. Forma köttbullar och stek i margarin. Servera med kokt potatis, kokt brysselkål och lingonsylt blandat med rårivet äpple
Och det här med språkförbistringen… I Sverige är köttbullar stekta och frikadeller kokta. Eller så står jag med en stor kompakt klump – vit men annars i samma form som själva grytan
Jag var ju väldigt skeptisk till veckans middagar i Linas matkasse, men jag måste medge att gårdagens middag medgrekiskaköttbullar i tomatsås var riktigt god
Servera i djupa tallrikar så att såsen lätt blandas med pastan. Blanda tomatkross, buljongtärning och socker i vid kastrull eller stekpanna med hög kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.