Scones med graham. Grahamsmjölet ger lite smuligare scones. Grundreceptet består av 8 dl vetemjöl men jag bytte ut 3 dl mot grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl
Att göra en efterrätt på bara olja, socker och lite grahamsmjöl lät spännande och jag väntade mig en smakupplevelse i klass med morotshalwa, kulfi eller mysore pak, men det blev det inte
Täck över bunken med en handduk och låt degen vila ca 8-12 timmar i rumstemperatur. Blanda ner resten av ingredienserna och knåda degen med maskin 10 minuter. 2 dl grahamsmjöl
Börja med att riva den kalla kokta potatisen på den finare sidan av rivjärnet, blanda sedan samma degen i en bunke, om degen känns torr så blanda i lite mer riven potatis, prova dig fram
matfett till att smörja formarna med. En torsdagskväll, vid halv sextiden, rörde jag ihop en egenkomponerad deg som bland annat innehöll kall fil och grahamsmjöl
Nu ska jag fortsätta min kväll med att möta upp ett gäng vänner. Tänkte därför dela med mig av mitt recept på hemlagade tortillabröd med fullkornsgraham
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.