Nu blir det tätt på given med recept men ni vet ju att jag blir "all in" i perioder . Blöt händerna med kallvatten så går det bra att forma, degen ska vara riktigt kletig
Pensla med uppvispat ägg & vatten. (stansa ut ett mönster med en brödstämpel) Strö på valfri topping. Forma varje bit till en boll och Lägg dem på 1-2 plåtar med bakplåtspapper. (för extra hård skorpa på frallorna- ställ en form med 0,5-1l vatten i botten av ugnen
Slamma upp jästen med degspadet. Låt Degen jäsa i degskålen ca 40 min, med en bakduk på. Hembakat bröd är bland det godaste, ändå blir det att jag bakar det alltför sällan
För att toppa upplevelsen ytterligare så smakar det ju ljuvligt med hembakade småfranska. Visst är det härligt så här års, när man kan plocka med sig frukosten ut och sitta på en filt i gröngräset, smakupplevelsen blir ju något helt annat
Pensla bullarna med lättvispat ägg innan du sätter in dom i ugnen. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper (jag använde 2 plåtar, 12 bullar på varje)
Scones med graham. Grahamsmjölet ger lite smuligare scones. Grundreceptet består av 8 dl vetemjöl men jag bytte ut 3 dl mot grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.