Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Strö på vallmo- eller sesamfrön om du tycker det är gott. vallmo- eller sesamfrö. Arbeta degen kraftigt, ca 10 minuter för hand och 5-6 minuter i hushållsmaskin, så att den blir blank och släpper bunken. Grädda bröden på nedersta falsen i ugnen 30-40 minuter. 12-13 dl vetemjöl eller vetemjöl special (750 g)
ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. Ha upp den på en mjölad arbetsyta och knåda den i ca 8 - 10 minuter. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 2 - 3 timmar. ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar
Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min. Klicka ut degen på bakplåtspapper ca 1 dl/bröd, använd ett dl-mått och en mjölad matsked. Grädda i 225 grader,8-10 minuter. 1 ½-2 tsk salt. 2 dl 4-kornskross
(ung 13-14 dl). Låt den sen jäsa under en duk i 50-60 minuter. Knåda sedan in resten av mjölet och forma degen till 2-4 limpor. Grädda i nedre delen av ungnen i 250 grader i 15-20 minuter
Låt matbrödet svalna på galler. Grädda matbrödet i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Du kan också mäta temperaturen med en termometer - brödet är klart vid minst 94 graders innertemperatur
Allmänt -. Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Inlägget Maakouda- Nordafrikanska potatisbullar dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner 5-6 st mjöliga potatisar 1 gul lök 2 ägg 4-5 msk finhackad färsk koriander (kan ersättas med persilja) 0,5 dl vetemjöl 1 finhackad chili eller chilipulver (kan uteslutas) 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk gurkmeja Salt & peppar Olja till stekning Ca 0,5 dl vetemjöl att doppa potatisbullarna i Recept på andra goda potatisbiffar hittar du HÄR. 5-6 st mjöliga potatisar. 4-5 msk finhackad färsk koriander
Häll i vetemjölet och knåda degen 5-10 minuter. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dom jäsa 10-15 minuter till under en handduk. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen 10-20 minuter beroende på storlek eller tills brödet har en innetemperatur på 92 grader. 10-20 minuter beroende på storlek eller tills brödet har en innetemperatur på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.