Örtmängderna i gårdagkvällens middag, Gormehsabzi, ligger på samma nivå. Ibland förundras jag storögt överde gigantiska förpackningar med kryddor man kan hitta i orientaliskabutiker
IngredienserPortioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 röd peppar 800 g lammgrytbitar 2 msk smör 1 tsk gurkmeja ca 400 g krossadetomater 3 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärning 1 aubergine 1 zucchini salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering vitt bröd medsesamfröeller pitabröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Ghormehsabzi är enpersisk lammgryta med bönor och örter. Man kan antingen använda röda bönor ellerone-eyed-peas (svartögda bönor) eller som i mitt fall kikärtor – jag tyckerdet är godare
Ghormehsabzi är enpersisk lammgryta med bönor och örter. Man kan antingen använda röda bönor ellerone-eyed-peas (svartögda bönor) eller som i mitt fall kikärtor – jag tyckerdet är godare
½ tsk Asafetida (hing). Skölj, rensa. Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Rosta kummin i en torr stekpanna, tillsätt olja och Asafetida och stek i några
Grytan heteregentligenghormehsabzi. Först ville jag skriva originalnamet på maträtten som rubrik, mentänkte att detkanskeinte sa så mycket om vad detegentligen var
Skördetid och obegränsademöjligheter att improviseradenna köttfria måndag. På lunchbordet idag, endelikatvegetarisk paj medlitemedelhavsinspirerad touch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.