Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt
13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem. 1nachos till serveringFinhacka chilin och kärna ur tomaten. 1Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. 1Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. 1Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan. 1Ät och njut
Fredagssnacks, lite nyttigare och vansinnigt gott är zucchinichips med krispig parmesan. Snacks som är minst lika goda och beroendeframkallande som chips
Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken. Denna gryta var dock ganska milt kryddad, men ändå smakrik och god, så den borde tilltala de flesta
Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakes i en skål och ställ åt sidan. Skala lök, vitlök och ingefära och skär ner det i grova bitar
Champinjonerna och paprikan gjorde grytan extra mustig och chiliflakesen gav det hela lite sting. Lägg linserna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten
11 tsk saltSkala och finhacka lök & vitlök. 1Fräs lök, vitlök och morötter i olja. 1Häll i krossade tomater och kokosmjölk. 1Häll sedan i linserna och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter
Smaka av med salt och servera med en klick smör och färsk koriander. 1färsk koriander1 Lägg linser, gurkmeja, vatten och ½ tsk salt i en kastrull. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene. 3 Tillsätt chili och tomater. 4 Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i
Ansa och skölj purjolöken, Skölj och kärna ur paprikan. Smaka av med salt, peppar, fond, citron och mango chutney Servera grytan med en klick gräddfil eller crème fraiche
Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.