Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop ägg, vitlök, ströbröd, basilika och soltorkade tomater i en mixer. Tillsätt parmesan, salt och kikärtor (skölj av dom först)
2 burkar kokta kikärter2 st kokta, kalla potatisar, finrivna2 salladslökar2 vitlöksklyftor, rivna1 ägg0,5 dl majsmjölSmaka av med salt, peppar, chilipulver, mald koriander och ev lite garam masala alt curry
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
Jag tycker verkligen det e supergott och mättande med vegetariska bullar/bollar/biffar, vet aldrig vad jag ska kalla dem (ska man vara lite klyschig och säga kärt barn många namn…hihi, ok, nä låter bli)
Rensa kikärterna och skölj dem. Lägg dem i en skål och häll över ca 1 1/2 liter kallt vatten. Låt ärterna stå och dra minst 8 timmar (gärna över natten)
Jag äter mer och mer vegetariskt. Det har blivit så när jag står i charkdisken och ska välja. Jag vet inte vad jag vill ha och jag vet inte om jag vill ha
Nu har jag testat att göra falafel med arepas majsbröd, säkert helt politiskt inkorrekt att blanda ett bröd från Colombia med kikärtsbullar från mellanöstern
Nu har influensan tagit kontrollen över min kropp och stulit all min energi i flera dagar. Kriget i min kropp pågår för fullo men förhoppningsvis vinner snart mina krigare och frigör kroppen från inkräktarna
Falafel, eller kikärtsbullar, är något som jag varit ensam om att gilla i vår familj. Men döm om min förvåning när detta vände efter förra veckans Mästerkocksprogram
Idag slutade jag vid tolv, var länge sedan jag hade en så kort dag, riktigt skönt var det och jag spenderade eftermiddagen med att baka detta ljuvliga kikärtsbröd
Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Låt löken kallna något. Kör lök, kikärter, chilifrukt, bladpersilja, ägg, ströbröd, italiensk salladskrydda samt salt i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.