½ tsk malen koriander. Kikärtsburgare. Till en början var jag faktiskt ganska sur över det hela, och jag tyckte verkligen inte att herr Oliver hade gjort ett särskilt bra jobb med det här receptet, men när burgarna väl var färdigstekta och jag smakade på dem så blev jag genast lite mer vänligt inställd både till dem och till skaparen av receptet
Har gjort lite olika varianter på vegetariska biffar/bollar med bl a quinoa. Koka quinoan med fond/buljong enligt anvisningar på paketet och låt svalna
Lime och chili är goda smakkompisar, och eftersom det är vår (och snart sommar) så tänkte jag idag dela med mig av en av mina favoriter – En riktigt fräsch kikärtsburgaremedlimedressing och sweet chilisås
Dagens korianderfest resulterade marinerad tempeh (vitlök, curry, salt, olja, agave, lime), krispigt limespetsad mixsallad medkoriander, färska mumsiga jordgubbar, en näve naturella cashewnötter, ugnsgrillad flingsaltad sparris, en mix av krispig zucchinipasta tillsammans med mjuk smakrik bönpasta och en krämigt syrlig sås på kokosmjölk och barabär blåbär
finhackad koriander. 1 burk kikärtor2-4 msk Tahini (rinnande sort)saltNymalen svartpepparsaft från minst en citron1- 6 tsk malen spiskummin1 stor knippe finhackad koriander1 pressad vitlöks klyfta1-3 msk olivoljaGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.