½ dl färsk hackad basilika. Meatfree Monday & blev lite lek i köket. Till burgaren använde jag mig av pannbrödet till hamburgerbröd & en dressing av turkisk yogurt, majonäs & persillade
Låt kikärterna rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärterna till ett fint hack i matberedaren. Blanda i lök, vitlök, morot, ägg, ströbröd och kryddor
Originalreceptet på de här kanongoda kikärtsburgarna kommer från Jamie Olivers hemsida (se här). När jag gjorde smeten började jag tro att jag kanske hade missat någon ingrediens, för den blev ganska lös så burgarna var rätt svåra att steka
En nyttig växtbaserad, vegan middag med kikärtsburgare och sötpotatis pommes. Första gången jag smakade sötpotatis pommes frites var i Kalifornien och blev glatt överraskad hur gott det var
Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater. Färsk basilika. Skär upp tomaterna och plocka av lite basilika blad och lägg ner i en bunke
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Mängden basilika i såsen får ni själva smaka er fram till, vi gillar basilika så vi drar en hel del blad så att det verkligen smakar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.