1 bakplåtspapper
till formen eller smörj med smör och ströbröd
1150 gram
smör
11 dl
kakao
13 ekologiska
ägg eller två stora ägg
13 dl
strösocker
12 dl
vetemjöl
10,5 krm
salt
12 tsk
vaniljsocker
130 gram
mörk choklad 70% som Green & Black, Lindt, Vahlrona, Amedei, Michel Cluizel eller liknande kvalitetschoklad och gärna ekologisk.
130 gram
vit choklad. Välj gärna ekologisk choklad.Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Låt svalna något. Rör - eller vispa med elvisp - ner ett ägg i taget. Tillsätt och vispa ner mjöl till en jämn smet. Smörj formen med lite smör och ströbröd eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut. Häll kladdkakesmeten i formen. Hacka chokladen i grova bitar eller bryt den för hand. Fördela jämnt över kladdkakesmeten. Grädda i 15-17 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg över lite bakplåtspapper eller folie de sista 5 minuterna. Ta ut, låt svalna och låt eventuellt kallna helt samt förvara i kylen. Håller någon vecka minst. Kan frysas. Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde.
Testade att göra en Citronkladdkaka, enkel att göra och väldigt fräsch och god, serveras med lite vispad grädde och kanske lite hallon eller jordgubbar
En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Jag tycker att den passar extra bra runt jul då halva kakan är smaksatt med kanel
Begreppet "black & White" används väl främst i biffsammanhang, men funkar även i kladdkakekontext. Åtminstone vid den här sensommarmiddagen - och vi gissar att det kommer att bli fler gånger
Fläskfilé black and white för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
Jag är ju en stor sucker för rock polly och marabou black så för några veckor sedan slängde jag ihop en kladdis med laktrissmak, det måste testas för alla laktrisälskare där ute
Black & white 500 g oxfilé 500 g fläskfilé 140 g bacon 2 tomater, stora 10 champinjoner, stora 2 gul lök 5 klyftor vitlök salt, efter smak peppar, efter smak
Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta. det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.