Kladdkaka Black & White
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 bakplåtspapper till formen eller smörj med smör och ströbröd
  • 1150 gram smör
  • 11 dl kakao
  • 13 ekologiska ägg eller två stora ägg
  • 13 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 10,5 krm salt
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 130 gram mörk choklad 70% som Green & Black, Lindt, Vahlrona, Amedei, Michel Cluizel eller liknande kvalitetschoklad och gärna ekologisk.
  • 130 gram vit choklad. Välj gärna ekologisk choklad.Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Låt svalna något. Rör - eller vispa med elvisp - ner ett ägg i taget. Tillsätt och vispa ner mjöl till en jämn smet. Smörj formen med lite smör och ströbröd eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut. Häll kladdkakesmeten i formen. Hacka chokladen i grova bitar eller bryt den för hand. Fördela jämnt över kladdkakesmeten. Grädda i 15-17 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg över lite bakplåtspapper eller folie de sista 5 minuterna. Ta ut, låt svalna och låt eventuellt kallna helt samt förvara i kylen. Håller någon vecka minst. Kan frysas. Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.