Det här receptet på glutenfri kladdkaka måste jag bara dela med mig av. Hoppas att alla haft en fin Midsommarafton, och att ni vaknat pigga och förväntansfulla - antingen ni nu har lagt sju sorters blommor eller kavaljerer under huvudkudden
Rödbeta passar så otroligt bra ihop med choklad, så jag var tvungen att prova kombinera det i den här gluten och mjölkfria kladdkakan med en röd kaffetopping
Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg
Häll ner övriga ingredienser och blanda väl. Smörj och bröa en form. 2 dl strösocker50 g mjölkfritt margarin1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 krm salt2 - 3 msk kakao2 dl vetemjöl1 dl havredryckmjölk- och äggfritt ströbröd till formenRör ihop socker och margarin
Denna kladdkaka blir inte så söt som vanligt men smakar desto mer choklad. Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Rör ihop äggen och sockret. Blanda i mixen och kakaon. Häll över smeten i pajformen, ställ på nedersta falsen och grädda i cirka 30 min i 150° varm ugn
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.