Idag gjorde jag en sjukt god kola med choklad, citron, lakrits och havssalt. Perfekt nu i juletiderdoppadedem i choklad för att sedan rulla dem i kakao
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på dettamed dulce de leche och pistage
Extra allt med egenkokad dulce de leche och mosad banan. Avsluta med resten av kladdkakesmeten. Dennakladdkaka är bara såååå god och blev familjens favorit
Hittade ett smarrigt recept p kladdkaka på Jennys Matblogg som jag bara var tvungen att testa, så gott det blev, supergott meddet knapriga chokladtäcket på och kolafyllningen
Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden. 1½ tsk flingsalt. 13 dl Arla® vispgrädde. 1Receptet gäller för 10 bitar 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1½ tsk vaniljsocker 4 msk kakao ½ tsk flingsalt 1½ dl vetemjöl 2 ägg Hallongrädde. 3 dl Arla® vispgrädde 225 g hallon 1 dl florsocker hallon som toppingSätt ugnen på 150°. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1Vispa grädden löst. 1Servera kladdkakanmedhallongrädden och hallon
Vill du lyxa till det ytterligare så servera kladdkakanmed lättvispad grädde och hallongrädde. Detta kan vara det godaste receptet någonsin på kladdkaka
Vill du bjuda på en god och lite annorlunda kladdkaka så är detta ett alternativ. Det går även bra att strö frön och flingsalt direkt på smeten innan gräddning men jag rekommenderar att saltrosta dem först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.